ROLL EKMEK HAKKINDA

Ekonomik, küçük, yuvarlak tombul ekmeğe roll ekmek diyoruz. İsim olarak İngilizceden dilimize girmiştir. Hem ekmek israfının önlenmesi hem de yeteri kadar ekmek tüketimi açısından ideal ölçülerde ekmek çeşididir.

Diğer ekmek türlerinde olduğu gibi roll ekmekte, beyaz undan, tam buğday unundan, kepekli, organik, tuzsuz, çavdarlı, vitaminli ve mineralle zenginleştirilmiş türlerde üretilmektedir. Tek kişinin tüketebileceği 50 gr. olarak üretilen roll ekmek, ikili paketler halinde ya da açık olarak tüketime sunulmaktadır.

Roll ekmeğin yapımında, beyaz un, tam buğday unu ve diğer unlar, yumurta, kuru ya da ekşi maya, şeker, tuz, krema, bitkisel sıvı yağ kullanılmaktadır. üzeri için, yumurta akı ve susam kullanılmaktadır. Roll ekmek çeşidiyle, kamu kurum ve kuruluşlarındaki ekmek israfı önlendiği gibi lokantalardaki ekmek israfı da önlenmiş olmaktadır.

Roll ekmek de dahil olmak üzere tüm ekmek türlerinin tam tahıllardan yapılması esastır. çünkü un rafine edildiğinde tam tahıllarda bulunan;

-- Posa

-- Antioksdanlar

-- Demir

-- Magnezyum

-- çinko

-- B grubu vitaminler

-- Lignanlar

-- Fenolik asitler

-- Fitokimyasallar % 50 veya daha fazla oranda kayba uğrar.";

Ürünlerimiz hakkında bilgi almak mı istiyorsunuz ? Bizimle İletişime Geçin