EKMEK ÇEŞİTLERİ

Ekmek çeşitleri, tüm dünyada insanların gereksinimini karşılayan en temel gıda maddesi olduğundan, mümkün olan en üst kaliteden üretilmesi gerekmektedir. Ekmeğin kalitesi, kullanılan ham maddeye ve uygulanan teknolojiye bağlıdır. ülkemizde beyaz ekmek, gelişen teknolojik alt yapıya ve çeşitlenmeye rağmen, hala tüketimde birinci yerini korumaktadır. Son zamanlarda ülkemizde, tam tahıl ve tam buğday unuyla değişik karışımların, fırın ürünlerinde hızla kullanılmaya başlandığı ve yayıldığı büyük şehirlerdeki tezgAh satışlarında görülmektedir.

Ekmek, genellikle tahıl ununa su, tuz karıştırılarak yoğrulan mayalı ya da mayasız hamurun biçimlendirilerek elde edilen önemli bir besindir. çoğunlukla buğday unu kullanılmakla birlikte, mısır, çavdar gibi tahıl unlarından da ekmek yapılmaktadır. Ekmek genellikle başka bir besinle birlikte tüketilir. Ekmeğin Türk mutfağındaki önemi büyüktür. Toplumun temel besin maddesidir.

Ucuz enerji kaynağı olan ekmek, yoksul halkın beslenmesinde önem taşımaktadır. Bu kadar önemli olan besin kaynağı, oldukça çeşitlidir. Mayalı olanı, mayasız olanı vardır, tuzlu olanı, tuzsuz olanı vardır. Genel olarak ekmek çeşitleri şöyle sıralanabilir:

-- Normal ekmek; buğday unu, içme suyu, tuz, ekmek katkı maddesi, maya, enzim, antioksidan.

-- Organik tam buğday ekmeği; organik tam buğday unu, içme suyu, doğal ekşi hamur mayası, naturel tuz.

-- Kepekli ekmek; buğday unu, içme suyu, kepek, maya, ekmek katkı maddesi, enzim, tuz antioksidan.

-- Tuzsuz ekmek; tip 650 buğday unu, içme suyu, maya, ekmek katkı maddesi, şeker, enzim, antioksidan.

-- Köy ekmeği; tam buğday unu, içme suyu, maya, tuz, ekmek katkı maddesi, şeker, enzim, antioksidan ve koruyucu.

-- çavdarlı ekmek; tip 550 buğday unu, içme suyu, çavdar unu, maya, malt unu, tuz, soya unu, şeker, topaklanmayı önleyici, antioksidan, enzim, koruyucu.

-- Yedi tahıl ekmeği; tip 650 buğday ekmeği, içme suyu, çavdar unu, yulaf ezmesi, buğday ezmesi, malt unu, maya, gluten, susam, tuz, dereotu, rezene, kimyon, şeker, laktik asit, topaklanmayı önleyici, enzim, antioksidan, koruyucu.

-- Mısır ekmeği; mısır unu, içme suyu, tip 550 buğday unu, maya, tuz, soya unu, şeker, topaklanmayı önleyici, antioksidan, enzim, koruyucu.

-- Tost ekmeği; tostluk buğday unu, içme suyu, bitkisel sıvı yağ, şeker, maya, tuz, ekmek katkı maddesi, soya unu, topaklanmayı önleyici, enzim, antioksidan, koruyucu.

-- Light ekmek; buğday unu, içme suyu, kepek, maya, kavrulmuş malt unu, gluten, buğday lifi, tuz, topaklanmayı önleyici, şeker, enzim, antioksidan, koruyucu.

-- Glutensiz karışım ekmek; buğday nişastası, içme suyu, mısır nişastası, şeker, maya, tuz, bitkisel sıvı yağ, pektin, kabartma tozu, kalsiyum klorür, antioksidan, üzüm sirkesi.

-- Light kepekli ekmek; buğday unu, içme suyu, buğday kepeği, ekmek hamur mayası, gıda sanayi tuzu, ekmek katkı maddesi, şeker, enzim, antioksidan, üzüm sirkesi.

-- Sandviç ekmeği; tip 550 buğday unu, içme suyu, maya, bitkisel sıvı yağ, şeker, tuz, peynir altı suyu tozu, katkı maddesi, topaklanmayı önleyici, enzim, antioksidan, gluten, süt tozu, koruyucu.

Ürünlerimiz hakkında bilgi almak mı istiyorsunuz ? Bizimle İletişime Geçin